Бял боб в крок-пот

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4093k2k2k
Бял боб в крок-пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
315 мин.
Общо
330 мин.
Порции
5
"Бобената яхния си е класика - няма значение, че е постна, защото вкусът ѝ компенсира липсата на месце"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 бр.
  • бял боб - 400 грама
  • домати - 1/2 к.ч. консервирани
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • целина - 1/4 глава
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 1 с.л.
  • целина - 1/2 с.л. листа (сухи)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за една нощ. На следващия ден го залейте с чиста вода и сложете на котлона, когато заври сменете водата.

Прехвърлете го в крок пот и добавете целите скилидки чесън и нарязаните зеленчуци - целина, морков и лук.

Налейете вода - 1 пръст над нивото на боба, сипете олио и поръсете с червения пипер. Сложете капака на крок пота и го включете на втора степен.

На четвъртия час от готвенето на яхнията добавете нарязаните домати, сол на вкус, чушкта и подправки, които обичате да слагате на боба.

Белият боб в крок-пот е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: