Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Руладини»Мини рулца с топено сирене, яйца и зеленчуци

Мини рулца с топено сирене, яйца и зеленчуци

Мини рулца с топено сирене, яйца и зеленчуци
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Бързо за приготвяне и изключително вкусно и ефектно"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес свинска и телешка
  • лук - 1 глава малка кромид
  • яйца - 1 бр. за каймата
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • галета - 50 г
  • за плънката
  • чушки - 2 бр. печени
  • грах - 100 г от буркан
  • яйца - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • топено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на много дребно и го добавете към каймата. Добавете яйцето, подправките и галетата. Разделете каймата на 6 еднакви части. Сварете яйцата и ги нарежете. Моркова нарежете на лентички.

Вземете едно топче кайма и го разстелете върху прозрачно фолио, сложете по едно сварено яйце, лентички печени чушки, лентички морков, парче топено сирене и грах.

Оформете малко рулце. Така приготвени подредете рулцата в подходяща тавичка, намажете ги отгоре с олио и налейте малко вода в тавичката.

Ако са останали моркови, добавете и тях в тавичката, завийте с фолио и печете за 35 минути, след което свалете фолиото и допечете до златисто. Сервирайте рулцата с гъбен сос или друга гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: