Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с кайма, зеленчуци и топено сирене

Пълнени патладжани с кайма, зеленчуци и топено сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнени патладжани с кайма, зеленчуци и топено сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Патладжани с богата плънка, от които нямаме търпение да си боднем"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. (средни)
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • топено сирене - 3 бр. триъгълничета
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • къри
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на две по дължина. Поставете ги в купа със студена вода и малко сол за 30 минути.

След това ги подсушете и издълбайте с нож част от вътрешността. Изрезките нарежете на дребни кубчета.

Сложете патладжанените лодки в тава, предварително намазана със зехтин. Поръсете ги със сол и черен пипер и струйка зехтин и ги сложете да се пекат в загрята фурна на 220 градуса.

През това време си пригответе плънката. Овкусете каймата със сол, черен пипер и кимион. Нарежете на ситно глава кромид лук и 2-3 скилидки чесън, а моркова настържете.

Загрейте зехтина и задушете в него нарязаните зеленчуци и изрезките от патладжаните.

Щом омекнат прибавете каймата и бъркайте, докато леко се запържи. Накрая прибавете подправките и пушения червен пипер, както и сол на вкус.

Махнете от котлона и прибавете нарязаното на дребно топено сирене.

Извадете патладжаните от фурната и ги напълнете с плънката. Върху всяка лодка патладжан сложете по 2-3 резена пресен домат. Върнете във фурната пълнените патладжани още 30-40 минути, до готовност.

Поднесете Пълнените патладжани с кайма, зеленчуци и топено сирене топли, с чаша вино. Страхотно ястие за вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: