Дупчен шоколадов сладкиш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Дупчен шоколадов сладкиш
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Защо надупчен? Прочетете рецептата и ще разберете А после и ще почерпите с него"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1 щипка
  • какао - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г стопено
  • ванилия - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • за заливка
  • какао - 1 ч.л
  • шоколад - 100 г черен
  • масло - 20 г
  • сметана - 100 мл
  • кокосови стърготини - за запълване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото и млякото. Пресейте брашното, какаото, бакпулвер и ванилия в купа. Изсипете течните състави при брашното, добавете щипка сол и разбъркайте с дървена лъжица до еднородна смес.

Намажете тава с диаметър 26 см с масло и поръсете с брашно. Изсипете кексовата смес и изпечете в загрята фурна на 170градуса за 40 мин до суха клечка. Извадете изпечения сладкиш и охладете.

Направете глазурата, като поставите в тенджера сметаната на котлона, сложете какаото и разбъркайте с тел до пълното му разтваряне.

Загрейте и преди да кипне я махнете, сложете начупения шоколад и маслото, изчакайте минута и разбъркайте до получаване на гладка шоколадова смес.

Направете по повърхността на сладкиша произволно на места малки дупчици. Не дълбайте на дълбоко, само колкото да се махне външната изпечена част на шоколадовия сладкиш.

В получените дупчици сипете от още топлата шоколадова глазура.

Останалото разпределете по целия сладкиш. Оставете да изстине и запълнете дупчиците с кокосови стърготини. Дупченият шоколадов сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: