Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Типови пърленки

Типови пърленки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Типови пърленки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Лесна за изпълнение рецепта за пърленки, от която ще се възползваме при първа възможност"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в една чаена чаша топла вода и се оставя за 5 минути, след което се добавят останалите съставки. В зависимост от брашното вероятно ще трябва да добавите още 1/2 ч.ч. вода, но това се разбира след като омесите тестото.

Когато е готово го оставете покрито с фолио или влажна кърпа на топло да втаса поне половин час. Когато е втасало го извадете и го разрежете на 5-6 топки, които разточете на тънки кръгове (около 3-4 мм).

Пекат се на загрят незалепващ тиган намазан с масло. Печете ги и от двете страни и след изваждането отгоре ги намажете с масло и поръсете с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих ги направила със зехтин, за да са по-здравословни
18.11.2019 23:43