Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки в хлебопекарна

Пърленки в хлебопекарна

Пърленки в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Освен вкусни хлебчета, хлебопекарната може да ви удари едно рамо и при приготвянето на хрупкави пърленки"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл хладка
  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • за намазване
  • краве масло - меко
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете всички течни съставки.

Добавете захарта, солта, брашното и отгоре изсипете маята.

Включете програма тесто и оставете машината да свърши работата, но не докрай.

След като замеси тестото и спре да бърка, изключете и го извадете.

Разделете го на малки топки и покрийте с памучна кърпа за 15 минути.

Вземете една топка, намажете ръцете с мазнина и раздърпайте тестото на плоска питка с дебелина 1 см.

Загрейте ребрен тиган и изпечете пърленките от двете страни.

Обелете чесъна и го пресовайте при кравето масло. Разбъркайте добре.

Мажете веднага всяка готова от пърленките в хлебопекарна от двете страни веднага, след като извадите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: