Начин на приготвяне
Пригответе маята с 1 ч.л. захар, 1 с.л. bрашно и хладка водичка. Разбъркайте и оставете за 5 мин.
В купа пресейте брашното, направяте дупка и сложете щипка сол, олиото и топлото мляко. Изсипете маята и замесете тестото. Оставете тестото да почине за 40 мин.
През това време си нарежете бекона на дълги и тънки парчета. Кашкавал настържете на едро ренде.
Тестото трябва да е готово, премесете веднъж.
Разпределете на равни топки. През това време сложете грил тиган на котлона да загрява.
Вземете една топка тесто за пърленки и разточете на кора. По средата намазвайте пърленката с обесмаслената извара, върху нея редите на дълго парчета бекон по цялата дължина и наръсете с кашкавал. Запечатайте от двете страни.
Намажете тигана с масло и поставете пърленката. Захлупете с капак. Преди да я обърнете пак, намажете с масло. И пак захлупете с капака. Печете до хубаво изпичане. Така пригответе всички пърленки с плънка. Готовите пърленки с плънка покрийте с кърпа. Поднасят се топли.
Това са любимите пърленки с плънка на децата ми!
Коментари