Начин на приготвяне
Предварително приготвяме соса от портокаловия и лимоновия сос, 1 ч.ч. вода, 1/2 к.л. сол, 1 к.л. мед и соев сос. Месото се реже на парчета или ивици с дебелина около 1 см и се запържва в мазнината по около 3 минути от всяка страна.
Дръпваме за малко тигана от котлона и го заливаме със сладко-киселия цитрусов сок. Връщаме на котлона и затваряме с капак, за да се задушава. Оставяме поне 20 минути или докато соса поизври. Тогава добавяме нарязаните гъби, разбъркваме няколко пъти, доливаме още 1/2 ч.ч. вода и отново затваряме с капака за около 5 минути.
Свинското с гъби е готово, когато отдолу в тигана почти не остава сос- целият сос полепва по месото и и гъбките, като ги прави лъскав и примамливи.