Начин на приготвяне
Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на кубченца. Слагат се в тавичка. Добавят се грах и царевицата. Добавя се ориз.
Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се олио. Добавя се необходимото количество вода. Разбърква се. Оставя се настрана оризът със зеленчуците, докато приготвим свинското, за да ги готвим заедно.
Свинското месо се нарязва на кубчета.
Отделно в голяма купа се слагат мед, горчицата и оцет. Добавят се малко сол и черен пипер. Разбъркват се до хомогенна смес. Добавя се нарязаното свинско за печене и се овалва добре.
Подготвя се друга тавичка, като се намазва с олио. В нея се разпределя месото.
Тавичките се слагат във фурната и се пекат едновременно до сготвяне на продуктите. Оризът със зеленчуци и глазирано свинско е класическо ястие с разнообразен вкус. Насладете му се.