Начин на приготвяне
Продуктите са ориентировъчни и могат да се коригират спрямо това колко гювечета ще приготвите.
Свинското месо се нарязва на дребно и се маринова за 1-2 часа в марината по избор. След това се запържва почти до готовност в загрятото олио и се прехвърля в глинени гювечета.
В мазнината от пърженото се добавя нарязаният на полумесеци лук и се запържва до омекване. Добавят се и гъбите, които също се запържват за кратко.
Лукът и гъбите се разпределят върху свинското месо. Добавят се останалите продукти без яйцата, слагат се подправките. Гювечетата със свинско се пекат около 30 минути на 190-200 градуса. След това се свалят капаците, чукват се яйцата и се допичат още 10-ина минути.
Преди поднасяне се поръсват с чубрица и червен пипер.
Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа