Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват. Слагат се в тенджера с вода за да се сварят. След като са сварени, се овкусяват със сол и ги намачкваме за картофено пюре, като към тях сме добавили маслото и прясното мляко. Оставяме вече готовото пюре настрана.
Намазваме правоъгълна тавичка с олио, за да не залепне. След това разделяме пюрето на две равни части. Първата половина слагаме в тавата и разпределяме равномерно.
Пилешкото филе се измива и нарязва на купчета. Готовите купчета слагаме в тавата върху първият слой от картофеното пюре. Овкусяваме с малко сол и черен пипер (може и с подправка за пиле) .
Върху пилешкото посипваме консервата царевица равномерно навсякъде.
Най-отгоре слагаме и втората част от пюрето отново разпределено равномерно.
Печем около 15 мин на предварително загряна фурна на 180 градуса. След 15 мин настъргваме кашкавала и досготвяме още 5 мин, докато кашкавалът се разтопи и хване апетитна коричка.
Коментари