Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Най-вкусната свинска кавърма

Най-вкусната свинска кавърма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Най-вкусната свинска кавърма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Опитайте и ще се убедите - това наистина е най-вкусната свинска кавърма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г от врат
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. пасирани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на хапки или ивици, измийте и подсушете.

Загрейте в тиган олиото и запържете месото до златист загар.

През това време нарежете почистения и измит зеленчук (лук, моркови, чесън и чушки) на ивици.

След като месото добие златистия загар, прибавете нарязания зеленчук и запържете, като бъркате периодично да не загори.

Когато зеленчукът поомекне, прибавете пасираните домати, доматеното пюре, червеното вино и дафиновия лист, разбърквате добре.

Оставете кавърмата да се вари на слаб огън до готовност на месото.

В края на готвенето поръсете с черен пипер, риган и сол на вкус.

Най-вкусната свинска кавърма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина вкусна кавърма стана!
03.06.2023 21:01