Супа с карфиол и прясно мляко

15/10/2016
"Нежна като кадифе сума с карфиол, която гали небцето и омайва с аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 447
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват, нарязват се на кубчета. Карфиолът се накъсва на розички. Слагат се в тенджера картофи, лук, морков, карфиол, листа целина с подсолена вода и варим докато омекнат.

Пасира се с маслото, но не като пюре, нека да има и по-едри парчета от карфиола. Овкусяваме на вкус. В купа се разбива жълтъка с прясното мляко и на тънка струя добавяме в тенджерата.

Разбърква се добре. Сервираме със крутони приготвени от черния хляб и прясно смлян черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар