Начин на приготвяне
Акулата я нарязваме на шайби с дебелина около 3 см. Измиваме ги добре. Посоляваме всяко едно от парчетата.
Поръсваме всяко едно и с малко черен пипер. Нареждаме ги в разлята купа. Изцеждаме 1 лимон. Наливаме сока на лимона вътре. Измиваме 4-5 стръка магданоз с клонките и ги слагаме вътре.
Добавяме студена вода да покрие парчетата. Завиваме рибата с домакинско фолио и я оставяме за 3 часа да престои в хладилника.
Разбиваме 1 яйце в купичка с 1/3 к.ч прясно мляко. В чиния слагаме брашното.
Подсушаваме с кърпа парчетата и първо ги оваляме в брашното и после в яйчената смес. През това време сгряваме олио за пържене]. Панираме всички парчета и ги пържим в горещото олио от двете страни.
След като ги изпържим ги отцеждаме върху салфетка. Слагаме панираната риба в чиния. Режем другата 1/2 лимон на полуокръжности и ги слагаме отстрани. Рецептата е взаимствана от кулинарен сайт и променена от мен.
Много вкусна Акула в лимон и магданоз.