Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Акула в лимон и магданоз

Акула в лимон и магданоз

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Акула в лимон и магданоз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Семпло, вкусно и изискано - перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • акула - 9 парчета
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • лимони - 1 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйцa - 1 бр. М
  • брашно - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1/3 к.ч.
  • олио - за пържене
  • вода - студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Акулата я нарязваме на шайби с дебелина около 3 см. Измиваме ги добре. Посоляваме всяко едно от парчетата.

Поръсваме всяко едно и с малко черен пипер. Нареждаме ги в разлята купа. Изцеждаме 1 лимон. Наливаме сока на лимона вътре. Измиваме 4-5 стръка магданоз с клонките и ги слагаме вътре.

Добавяме студена вода да покрие парчетата. Завиваме рибата с домакинско фолио и я оставяме за 3 часа да престои в хладилника.

Разбиваме 1 яйце в купичка с 1/3 к.ч прясно мляко. В чиния слагаме брашното.

Подсушаваме с кърпа парчетата и първо ги оваляме в брашното и после в яйчената смес. През това време сгряваме олио за пържене]. Панираме всички парчета и ги пържим в горещото олио от двете страни.

След като ги изпържим ги отцеждаме върху салфетка. Слагаме панираната риба в чиния. Режем другата 1/2 лимон на полуокръжности и ги слагаме отстрани. Рецептата е взаимствана от кулинарен сайт и променена от мен.

Много вкусна Акула в лимон и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: