Сладка баница с халва и орехи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
13/01/2020
"Наречете ни лакомници, но ние без свян ще си отрежем второ и трето парче от тази уникална баница с халва и орехи "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 361
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа смлените орехи и натрошете тахан халвата на ситно, разбъркайте сместа.

Намажете тава с масло, сложете една кора на дъното, намажете и нея с масло, сложете трета, поръсете със сместа, отгоре поставете друга кора, намажете с масло, сложете втора, пак намажете и покрийте с трета която поръсете с ореховата смес.

Така процедирайте до изчерпване на корите, като две мажете с масло и захлупвате с трета, на която слагате орехи и халва. Най-отгоре завършете баницата с две кори, без да слагате орехи.

Нарежете на парчета и залейте с останалото масло. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до златисто за около 25 мин. Извадете и оставете да се охлади.

Направете сиропа, като смесите водата и захарта, сложете на котлона и кипнете, разбъркайте за да се разтвори захарта, настържете кората на една мандарина, сипете и сока ѝ.

Добавете две прахчета ванилия и разбъркайте, оставете да поври до получаване на захарен сироп.

Охладената сладка баница полейте с горещия сироп и оставете на хладно да се сиропира за поне 6 часа.

Страхотна Сладка баница с халва и орехи!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар