Начин на приготвяне
Сложете в купа смлените орехи и натрошете тахан халвата на ситно, разбъркайте сместа.
Намажете тава с масло, сложете една кора на дъното, намажете и нея с масло, сложете трета, поръсете със сместа, отгоре поставете друга кора, намажете с масло, сложете втора, пак намажете и покрийте с трета която поръсете с ореховата смес.
Така процедирайте до изчерпване на корите, като две мажете с масло и захлупвате с трета, на която слагате орехи и халва. Най-отгоре завършете баницата с две кори, без да слагате орехи.
Нарежете на парчета и залейте с останалото масло. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до златисто за около 25 мин. Извадете и оставете да се охлади.
Направете сиропа, като смесите водата и захарта, сложете на котлона и кипнете, разбъркайте за да се разтвори захарта, настържете кората на една мандарина, сипете и сока ѝ.
Добавете две прахчета ванилия и разбъркайте, оставете да поври до получаване на захарен сироп.
Охладената сладка баница полейте с горещия сироп и оставете на хладно да се сиропира за поне 6 часа.
Страхотна Сладка баница с халва и орехи!