Начин на приготвяне
Содата се изсипва в киселото мляко, за да може да шупне.
В голяма купа се изсипват захарта, олиото, какаото, канелата, и киселото мляко. Разбъркват се с миксер и постепенно се добавя пресятото брашно до получаване на гладка смес.
В намазнена тавичка с падащо дъно се изсипва сместа. Пече се на предварително загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.
След като изстине, сладкишът се напоява със сока от компота. Изважда се от формата и се поставя в голяма чиния.
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар и с лъжица се намазва сладкишът отгоре.
Може да се поднесе с нар, настърган шоколад или друг вид сезонни плодове.
Насладете се на един невероятен сиропиран сладкиш!
Какаовият сладкиш със заквасена сметана е готов.