Начин на приготвяне
Чукваме яйцата в дълбока купа и добавяме захарта към тях, след което разбиваме с миксер, докато хубаво се разбият яйцата и захарта - поне за 5 минути.
След това добавяме заквасената сметана и разбиваме отново, докато тя се разбие хубаво. След което си пресяваме брашното и го объркваме с бакпулвера, след което добавяме брашното към сместа и разбиваме хубаво с бъркала, а не с миксера.
Намазваме си с олио формата, в която ще печем, и я посипваме с брашно. Изсипваме сместа.
Измиваме и белим прасковите, след което ги режем на полумесеци. След това ги нареждаме отгоре на сладкиша, като ги притискаме леко с пръст. Печем в загрята фурна до готовност. Накрая, след като изстине сладкишът с праскови, го поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари