Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирани пилешки гърди на фурна

Панирани пилешки гърди на фурна

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Панирани пилешки гърди на фурна
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
08/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Добър апетит с панираните пилешки гърди на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • горчица - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • брашно - 1 к.ч.
  • галета - 2 ч.ч.
  • за гарнитура
  • домати
  • краставици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди ги режем на две или три, зависи от тяхната дебелина.

В една купа счукваме три яйца, които разбиваме добре, след което прибавяме сол горчица, соев сос, черен пипер и разбъркваме.

В чиния слагаме брашното и ги овалваме, след което ги пускаме в купата с яйцата, разбъркваме месото в купата и слагаме в хладилника, за два часа да се маринова.

Маринованите пилешки гърди ги овалваме в галета и редим в тава върху хартия за печене и печем за около 45 минути на 180 градуса. Разбира се, може и да изпържите панираното пилешко.

Сервираме панираните пилешки гърди на фурна с гарнитура домати и краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: