Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фузили с пилешки гърди на фурна

Фузили с пилешки гърди на фурна

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46114
Фузили с пилешки гърди на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Не вярвайте на заглавието, не са само фузили, има и моцарела, и бекон и всякакви други вкусотии"

Необходими Продукти

  • фузили - 2 пакета
  • пилешки гърди - 1.5 кг
  • доматен сок - 1 кутия или консерва
  • чесън - 1 главичка
  • патладжани - 2 бр.
  • галета - за паниране
  • брашно - за паниране
  • яйца - за паниране
  • олио - за пържене и мариноване
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • бекон - 250 - 300 г тънко нарязани парченца
  • моцарела - 2 пакета, на парченца
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме фузилите и отцеждаме в гевгира.Слагаме ги на дъното на тава или тепсия за печене. В мазнина запържваме половината от чесъна, а другата оставяме за мариноването на гърдите.

В същата мазнина обръщаме и доматения сок и го сипваме върху фусилите. В мазнина обръщаме пържолите или гърдите и редим върху фузилите. Покриваме с панирания в брашно, яйце и галета /овкусена с вегета и риган или чесън/ патладжан.

Обръщаме го в мазнината 3-4 пъти и слагаме върху месото. Покриваме с нарязания на тънко бекон. Отгоре върху него редим парченца нарязана на тънко моцарела.

Настъргваме кашкавала и покриваме тавата с домакинско алуминиево фолио. Печем 45 минути на фурна при температура 200 градуса. Сваляме фолиото и допичаме ястието 10-15 минути.

Сервираме фузилите с пилешки гърди на фурна с охладено бяло или червено вино според предпочитанията на консуматорите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хриси
Хриси
Кое обръщаме, кое панираме ужасно обяснена рецепта, а иначе може и да е вкусно
15.01.2014 17:27
1
2