Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пилешко и дюли

Палачинки с пилешко и дюли

Палачинки с пилешко и дюли
Снимка: Кристиан Александров
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сутрин, обед и вечер можем да си хапване палачинки с дюли и пилешко, ей така, защото са вкусни - каква друга причина ни трябва"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 2 ч ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • пилешко филе - 300 г
  • дюли - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • чедър - 2 с.л. настърган
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • За запичане
  • топено сирене - 6 слайса ементал
  • топено сирене - 3 слайса чедър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме плънката, като нарязваме месото на дребно и го сипваме в тенджера, в която сме загряли олиото. Запържваме го до побеляване.

Нарязваме гъбите на малки парчета и ги добавяме при месото. Продължаваме да готвим при непрекъснато бъркане.

Обелваме дюлята и я настъргваме. Сипваме я в тенджерата и задушаваме 10-12 минути.

Отместваме от котлона и веднага добавяме чедъра, кашкавала, топеното сирене и солта. Разбъркваме хубаво и оставяме настрани.

За палачинките смесваме всички съставки и разбиваме с миксер до хомогенност. От тази смес изпичаме на тиган, намазан обилно с олио тънки палачинки.

Намазваме правоъгълна тавичка с олио. Поставяме обилно от плънката във всяка палачинка и я навиваме.

Подреждаме палачинките плътно една до друга в тавата.

Отгоре плътно покриваме с филийките топени сирена, като ементал подреждаме отстрани, чедър в средата.

Запичаме за 15 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Сервираме солените палачинки веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: