Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Домашно пиле по градинарски

Домашно пиле по градинарски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашно пиле по градинарски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Крехко пилешко месце с най-вкусните и свежи зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 1/2 ч.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и сложете в тенджера да се запържи леко, след което сипете нарязания лук и моркови. Пържете, докато лукът порозовее.

Добавете граха, аз използвам домашен замразен грах, тиквичките нарязани на кубчета (ако нямате пресни може и замразени на кубчета) и червената чушка, нарязана на едри парчета.

Поръсете с червен пипер и долейте вода. Варете яхнията на слаб огън, когато грахът започне да омеква, добавете и доматите, които са или настъргани или на парченца.

Така варите, докато месото се свари, поръсете Домашното пиле по градинарски с чубрица и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не знам дали е по градинарски, но пилето приготвено по тази рецепта е наистина много вкусно. Вече три пъти го правя и много ни хареса на цялото семейство.
25.04.2023 12:10