Пържолки на скара

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Пържолки на скара
Снимка: Yana G.
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Да ухажваш един мъж хич не е трудно - просто загрейте скарата"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • за марината
  • зехтин - 3 с.л.
  • ракия - 50 мл
  • соев сос - 5 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • бахар - 1 к.л. млян
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските пържоли в найлонов плик и ги начукайте, за да ги изтъните малко. Сложете в тавичка на един ред, сложете черен пипер, кимион, бахар, сока на половин лимон.

Обърнете и от другата страна и подправете със същите съставки. Добавете соев сос и зехтин и покрийте със фолио тавата. Сложете в хладилника да се мариноват за 6 часа.

Преди печене ги извадете от хладилника и оставете на стайна температура за 30 мин.

Загрейте скара или грил тиган и сложете пържолите да се запекат, обърнете и от другата страна.

Най-подходящо месо е от врат, свински гърди или котлет. Със същата марината може да се направи и бекон на скара.

Пържолките на скара се поднасят с чаша студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: