Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински пържолки на фурна

Мариновани свински пържолки на фурна

МикаМика
Новак
2823442
Мариновани свински пържолки на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Всеки ден си хапваме от тези свински пържолки и никога не ни писват"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг пържоли
  • лук - 1 брой
  • олио - 50 мл
  • кисело мляко - 200 мл
  • соев сос - 1 супена лъжица
  • горчица - 2 супени лъжици
  • вино - 100 мл
  • сол - 1 супена лъжица
  • черен пипер - 1 супена лъжица
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • универсална подправка - 1 супена лъжица, за скара
  • песто - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите от свинско месо се начукват с чукче и се подправят с черния пипер и солта.

Лукът се нарязва на кръгове, а останалите продукти се смесват заедно до получаването на еднородна смес.

На дъното на плитък съд се редуват от сместа, лука и пържолите.

Най-отгоре маринованите пържоли се намазват със сос песто.

Оставят се за два часа в хладилника.

Когато пържолите се пекат, се слагат със сместа в тавата.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса под фолио за около 1 час.

Когато се махне фолиото, се запичат до златисто.

Маринованите свински пържоли на фурна сервираме със салата от домати и краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: