Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържолки на грил тиган със сотирани картофки

Телешки пържолки на грил тиган със сотирани картофки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Телешки пържолки на грил тиган със сотирани картофки
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Уникално крехки пържолки в перфектно допълнени с вкусни сотирани картофки"

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 400 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • розмарин - стръкче
  • за картофите соте
  • картофи - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • розмарин - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1. 5 сантиметра, поръсва с лимоновия сок, соевия сос и черен пипер и се оставя да престои така поне за 30 минути.

През това време сварете измитите и нарязани на половинки картофи до полуготовност. Отцеждат се от водата, оставят се да изстинат хубаво и се обелват.

Маслото и зехтинът се загряват в грил тиган, добавят се розмаринът и пържолите.

Пекат се от едната страна около 4 минути и се обръщат. Ако обичате по-добре сготвено месото, печете около 6 минути от всяка страна на средно силен огън.

Месото се изважда, посолява се и се оставя да почине 5 минути в предварително затоплени чинии.

В същия тиган се добавя още масло и се слагат подсушените и нарязани на кубчета картофи. Запържват се равномерно.

Накрая се добавя накълцаната на ситно скилидка чесън, нарязани на ситно листенца розмарин и се поръсва със сол на вкус.

Пържолите се поднасят с топла гарнитура от сотираните картофи и стрък розмарин за разкош.

Телешките пържолки на грил тиган със сотирани картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Телешките стекове станаха фантазия, Благодаря!!!
28.05.2024 20:20
2
1
Покажи всички подкоментари