Начин на приготвяне
Сложете в тенджера прясното мляко, захарта и маслото и кипнете. Отделете малко от млякото и разбъркайте с полуготовия прахообразен крем.
Добавете го на тънка струя към млякото и бъркайте енергично и непрекъснато. Варете до сгъстяване, като внимавате да не захване на дъното на тенджерата.
Махнете крема от котлона и охладете. Разбийте сметаната на гъст сняг и я добавете лъжица по лъжица към студения крем, като разбърквате много внимателно.
Сложете в поднос единия блат, сиропирайте със сока от компота, намажете с крема, сложете банан или парчета киви и покрийте с другия блат. Намажете, сложете пак плодове и покрийте с последния блат.
Намажете цялата торта с крем и украсете с плодове, поръсете страните и със смлени орехи и шоколадови пръчици.
Оставете плодовата торта в хладилник да стегне за няколко часа преди да я разрежете.
Тортата с плодове и полуготов крем е бърза и лесна за приготвяне.