Начин на приготвяне
Намажете три форми за торта с еднакви размери с малко олио и поръсете с брашно. Пресейте брашното и какаото в купа, добавете захарта, бакпулвера, ванилия и содата.
В друга купа сложете яйцата, олиото и млякото. Разбийте с миксер до хомогенна смес. Сипете яйчената смес в купата с брашното, добавете горещата вода и разбъркайте с миксера до гладка хомогенна смес без бучки.
Разделете сместа във формите по равно и сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. да се изпекат. Извадете готовите блатове, охладете леко, извадете от формите и сложете върху метална скара да се охладят добре.
Разбийте 200 мл от млякото с яйцата и брашното, до получаване на гладка смес. Останалото мляко сложете в тенджерка, поставете на котлона, добавете захарта и маслото и кипнете.
След завирането на крема, при непрекъснато бъркане, на тънка струйка сипете яйчената смес. Бъркайте до еднороден крем без бучки. Сложете ванилията и оставете да се охлади. Разбърквайте го по време на охлаждането, за да не образува коричка на повърхността.
Намачкайте бананите и сложете в купа, изсипете крема и пуснете миксера, за да разбиете до еднороден крем.
Подредете тортата, сложете един блат в тортена чиния или поднос, сложете от крема, нарежете един банан на тънки колелца и подредете върху крема. Покрийте с другия блат, сложете от крема и върху него наредете колелца нарязано киви.
Изберете сладко и добре узряло киви. Покрийте с последния блат, сложете обилно останалия крем, изравнете, намажете и страните на тортата. Поръсете отстрани с шоколадови пръчици, а отгоре украсете тортата с плодове.
Оставете плодовата торта в хладилник за поне 6 часа. Блатовете се получават сочни и меки, ако все пак решите може да сиропирате със захарен сироп. Тортата с крем и плодове е страхотна!
Коментари