Начин на приготвяне
Загрейте олиото в голям тиган и запържете нарязаното на късчета свинско на около 5 минути. Извадете месото и в същия тиган добавете нарязаните лук, чесън, джинджифила, кимиона, канелата, кардамона и малко анасон по желание.
Разбъркайте всичко отново за 5 минути и върнете свинското в тигана. Добавете веднага кърито и оцета и бъркайте пак за 2-3 минути. Долейте на тънка струя кокосовото мляко и 1/2 ч.ч. топла вода.
Овкусете със сол и черен пипер. Прехвърлете всичко в огнеупорен съд с капак и сложете да се пече 2 часа на слаба фурна (около 150 градуса). По желание поднесете със сварен ориз и стръкче пресен кориандър.
Коментари