Свинско с къри

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинско с къри1 / 2
01/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Имаме чудесно предложение за обяд, което включва крехко свинско и куп аромати"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г плешка
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • канела - 1/2 ч.л. на прах)
  • кардамон - 8 зрънца
  • къри - 1 с.л. на прах
  • оцет - 2 с.л.
  • кокосово мляко - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър - няколко стръкчета пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган и запържете нарязаното на късчета свинско на около 5 минути. Извадете месото и в същия тиган добавете нарязаните лук, чесън, джинджифила, кимиона, канелата, кардамона и малко анасон по желание.

Разбъркайте всичко отново за 5 минути и върнете свинското в тигана. Добавете веднага кърито и оцета и бъркайте пак за 2-3 минути. Долейте на тънка струя кокосовото мляко и 1/2 ч.ч. топла вода.

Овкусете със сол и черен пипер. Прехвърлете всичко в огнеупорен съд с капак и сложете да се пече 2 часа на слаба фурна (около 150 градуса). По желание поднесете със сварен ориз и стръкче пресен кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

щщщ
щщщ
хубаво е
26.08.2013 16:36