Начин на приготвяне
Смесете в купа гъбите/ако са по-едри, ги нарежете на филийки, ако са дребни - ги оставете цели/, настърганото сирене ементал, галетата, жълтъка и зехтина.
Овкусете със сол, мащерка и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките.
С готовата плънка напълнете бутчетата и ги усучете с конец, като пристегнете добре.
Загрейте маслото в тиган за пържене и сложете бутчетата. Запържете ги от двете страни до получаването на златист загар.
Налейте виното и 3 с.л. от гъбената марината от бурканчето. Похлупете с капак и гответе на тих огън, докато течността се изпари.
Преди поднасяне, отстранете внимателно конеца. Гарнирайте по желание или поднесете с подходяща салата.
Много вкусни Пълнени пилешки бутчета с ементал и гъби в бяло вино.