Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с гъби и бяло вино

Пълнени домати с гъби и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пълнени домати с гъби и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана - 2 с.л. (заквасена)
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват, срязват в горната част и се издълбава вътрешността им. Капачетата се запазват, а доматите се обръщат, за да се отцедят.

Лукът и гъбите се нарязват и се запържват в мазнината. Добавят се чесънът и виното, оставят се 10 минути да се задушат добре и се добавя сметаната.

Сместа се разбърква и с нея се напълват доматите. Похлупват се с капачетата и се поръсват с нарязания на ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: