Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета с ементал и гъби в бяло вино

Пълнени пилешки бутчета с ементал и гъби в бяло вино

Пълнени пилешки бутчета с ементал и гъби в бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Изключителен деликатес, който ще покори и най-изисканите и строги гости"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. обезкостени
  • гъби - 200 г мариновани от буркан
  • ементал - 70 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • пармезан - 20 г настърган
  • масло - 20 г
  • галета - 50 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 30 мл
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа гъбите/ако са по-едри, ги нарежете на филийки, ако са дребни - ги оставете цели/, настърганото сирене ементал, галетата, жълтъка и зехтина.

Овкусете със сол, мащерка и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките.

С готовата плънка напълнете бутчетата и ги усучете с конец, като пристегнете добре.

Загрейте маслото в тиган за пържене и сложете бутчетата. Запържете ги от двете страни до получаването на златист загар.

Налейте виното и 3 с.л. от гъбената марината от бурканчето. Похлупете с капак и гответе на тих огън, докато течността се изпари.

Преди поднасяне, отстранете внимателно конеца. Гарнирайте по желание или поднесете с подходяща салата.

Много вкусни Пълнени пилешки бутчета с ементал и гъби в бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: