Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гъбен сос с пилешки бутчета и бяло вино

Гъбен сос с пилешки бутчета и бяло вино

Гъбен сос с пилешки бутчета и бяло вино
Снимка: Ирина Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Така е - колкото и да е добър гъбеният сос, няма ли бутче, върху което да го сложиш, не става"

Необходими Продукти

  • гъби - 20 - тина
  • пилешки бутчета - 6 долни
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 250 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват. Отделят се настрана.

Нарязват се гъбките на полумесеци и се слагат в голям и дълбок тиган или в човенче. Запържват се, слагат се сол и черен пипер на вкус, налива се малко от бульона на сварените вече бутчета. Да поври малко.

Налива се бялото вино и се изчаква 2-3 минутки и се посолява с брашно до желата гъстота на гъбения сос. Прибавя се пресен магданоз, добавят се бутчетата и сме готови.

За да не се образува коричка на гъбения сос, докато се сервира, се слага малко масло отгоре. При сервиране може да сложите за декорация магданоз по желание и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: