Торта Закуска

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
22/12/2019
"Торта, която ще хапваме за закуска, обяд и вечеря, докато не я унищожим до последната трохичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 710
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, ванилия и половината прясно мляко. Останалото мляко заедно с маслото сложете в тенджера, загрейте на котлона и оставете да кипне.

Щом заври млякото добавете на тънка струя яйчената смес, като бъркате с тел или бъркалка, енергично и непрекъснато.

Разбърквайте сместа до получаване на гъст млечен крем без брашнени бучки. Махнете от котлона, вземете черпак, гребнете от крема и сложете на дъното на тавичка в която ще редите тортата.

Разпределете крема по дъното, отгоре наредете един ред от бисквитите, сипете крем, покрийте ги, наредете нов ред бисквити. Редувайте крем и бисквити, докато свършат, като накрая завършете с крем.

Охладете тортата, настържете шоколада отгоре и сложете бисквитената торта в хладилник за 6 часа да попие крема и да омекнат бисквитите.

Тортата Закуска е страхотна.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар