Тестени охлювчета с течен шоколад

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
20/10/2016
"Вкусни охлювчета, които не само ще приготвите, но и ще излапате с удоволствие "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко млякото, сложете лъжичка захар и маята, разбъркайте и оставете маята да шупне. Пресейте брашното в купа.

Добавете захарта при шупналата мая и разбъркайте с тел, сложете яйцата ванилията и отново разбъркайте. Накрая добавете пресятото брашно и стопеното масло.

Разбъркайте с лъжица, след това размесете тестото с ръце. Трябва да ви се получи гладко и леко лепкаво тесто. Покрийте и оставете за час.

Размесете тестото и разделете на две. Разточете едната част на правоъгълна кора, намажете я с половината шоколад, нарежете на ленти и усучете леко. Навийте във формата на охлюв и поставете в тава с хартия за печене. Така направете всички до изчерпване на тестото.

Намажете с разбит жълтък и запечете в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути до златисто. Охладете преди да ги хапнете.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар