Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Тестени охлювчета с течен шоколад

Тестени охлювчета с течен шоколад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Тестени охлювчета с течен шоколад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вкусни охлювчета, които не само ще приготвите, но и ще излапате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 200 г
  • масло - 150 г разтопено
  • ванилия - 2 бр
  • яйца - 2 бр
  • мая - 1 ч.л суха
  • за намазване
  • течен шоколад - 250 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко млякото, сложете лъжичка захар и маята, разбъркайте и оставете маята да шупне. Пресейте брашното в купа.

Добавете захарта при шупналата мая и разбъркайте с тел, сложете яйцата ванилията и отново разбъркайте. Накрая добавете пресятото брашно и разтопеното масло.

Разбъркайте с лъжица, след това размесете тестото с ръце. Трябва да ви се получи гладко и леко лепкаво тесто. Покрийте и оставете за час.

Размесете тестото и разделете на две. Разточете едната част на правоъгълна кора, намажете я с половината течен шоколад, нарежете на ленти и усучете леко.

Навийте във формата на охлюв и поставете в тава с хартия за печене. Така направете всички до изчерпване на тестото.

Намажете с разбит жълтък и запечете в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути до златисто. Охладете охлювчетата преди да ги хапнете.

Тестените охлювчета с течен шоколад са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: