Начин на приготвяне
Почистете и нарежете картофите на полумесеци. Месото оставете на цяло парче. Сложете в тава картофите и месото, направете марината като сложите в купа вино, соев сос, зехтин, скълцан чесън и всички подправки.
Разбъркайте и изсипете сместа върху месото и картофите. С ръце натъркайте по картофите и месото тази смес, така че да се овкусят.
Вземете един плик за печене, сложете внимателно месото, добавете картофите и изсипете, ако в тавата е останала от маринатата.
Завържете плика, сложете в чиста тава и поставете във фурната.
Печете свинското с картофи на 160 градуса за час и половина, после извадете отворете плика, така че съставките да се отрият, увеличете температурата на 180 градуса и допечете още 30 минути.
Коментари