Алаян кек

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Алаян кек
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
21/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Всяка чаша кафе заслужава такъв вкусен алаян кек, всяка!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • сода - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • за сиропа
  • вода - 2 - 1/2 в.ч.
  • захар - 1 в.ч.
  • за глазурата
  • сметана - 1 пакет ванилия
  • прясно мляко
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до разтопяване. После последователно се добавят останалите продукти. Изсипва се в леко намаслена тава и се пече на 180 градуса за около 30 минути.

Сиропът се сварява за около 5 минути. Сметаната се приготвя, както е описано на опаковката с хладко мляко.

Готовият блат се оставя леко да се охлади. С нож се правят разрези по него и се залива със топъл сироп.

Изчаква се малко да попие и се намазва обилно със сметана. На тънка струя се изсипва тук там мед. Оставя се на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията