Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта (яйцата е добре да са на стайна температура). Прибавете прясното мляко и олиото.
Добавете на малки порции пресятото брашно, бакпулвера и какаото. Бъркайте постоянно до получаване на хомогенна смес. Добавете ваниловата захар.
Изпечете блата в подходяща тава, застлана с домакинска хартия. Печете на около 180 градуса.
Направете сиропа, като разтворите захарта в млякото и сложите сместа да заври. Прибавете олиото и пресятото какао.
Залейте охладения блат с горещия шоколадов сироп. Оставете кекса за няколко часа да изстине и да си поеме течността.
Поръсете кекса с кокосови стърготини.
Ислак кек е готов.
Коментари
Гледала съм клипче как се прави и ми се стори страшно вкусен,аз определено съм фен на турските десерти,а щом е и сочен,не отказвам.Супер ти се е получил,още утре ако имам време го почвам :)