Начин на приготвяне
Почистваме пуешкото месо от остатъчни мазнини и жилки. Внимателно отстраняваме кожата. Подсушаваме го добре и го поставяме в маринатата. Тя се състои от следко-кисели компоненти, балансиращи добре вкусa на месото.
Така то престоява едно денонощие в хладилник, за да поеме от ароматите.
На следващият ден го обваряваме до готовност в пилешкия бульон. Към него сме добавили няколко подправки, които ще овкусят допълнително пуешките гърди. След като се сварят напълно, ги изваждаме и поставяме върху дъска, за да се охладят и починат.
Не ги нарязваме веднага, за да не загубят соковете си.
В подходяща купа смесваме картофеното пюре, което ще използваме за спойка, майонезата и крема сиренето. Разбъркваме съставките до хомогенност.
Към тях добавяме нарязаните на ситно червени пиперки и натрошеното синьо сирене.
Прибавяме отцедената царевица, чилито на люспи, кората и 1 с.л. от сокa на лайма.
Бадемите запичаме за кратко във фурната и отстранявайки люспата им, ги стриваме в хаванче.
Нарязваме месото на ситни кубчета и заедно с ядките го прибавяме в купата. Овкусяваме сместа със сол и черен пипер на вкус.
От получената смес правим топчета, като в центъра на всяко поставяме парченце ананас.
Подреждаме ги върху листа от зелена салата.
Поръсваме тази млечна салата с нарязан на ситно зелен лук, черен пипер и щипка чили.
Поднасяме салатата с пуешко добре охладена.