Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Разкошна салата с пуешко месо Сюрприз

Разкошна салата с пуешко месо Сюрприз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Разкошна салата с пуешко месо Сюрприз
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
13/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Не е изненада, че салатата е толкова вкусна, ще се изненадаме, ако някой не си поиска допълнително"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 1 бр.
  • крема сирене - 150 г
  • майонеза - 120 г
  • картофено пюре - 60 г
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • синьо сирене - 50 г
  • ананас - кубчета от компот
  • царевица - 60 г от консерва
  • бадеми - 50 г
  • сусам - 30 г запечен
  • лайм - ½ бр. кората от плода + сока от 1/2 бр.
  • чили - 1 к.л., пушено, на люспи
  • черен пипер и сол
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • листа зелен салата
  • За марината
  • сок от ананас - 200 мл
  • лимони - 2 бр., сока от плода
  • соев сос - 50 мл.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • За бульона
  • пилешки бульон - 400 мл
  • кимион - 1 ч.л., зърна
  • мащерка - 1 - 2 стръка, прясна
  • розмарин - 1 стрък, около 5 см пресен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пуешкото месо от остатъчни мазнини и жилки. Внимателно отстраняваме кожата. Подсушаваме го добре и го поставяме в маринатата. Тя се състои от следко-кисели компоненти, балансиращи добре вкусa на месото.

Така то престоява едно денонощие в хладилник, за да поеме от ароматите.

На следващият ден го обваряваме до готовност в пилешкия бульон. Към него сме добавили няколко подправки, които ще овкусят допълнително пуешките гърди. След като се сварят напълно, ги изваждаме и поставяме върху дъска, за да се охладят и починат.

Не ги нарязваме веднага, за да не загубят соковете си.

В подходяща купа смесваме картофеното пюре, което ще използваме за спойка, майонезата и крема сиренето. Разбъркваме съставките до хомогенност.

Към тях добавяме нарязаните на ситно червени пиперки и натрошеното синьо сирене.

Прибавяме отцедената царевица, чилито на люспи, кората и 1 с.л. от сокa на лайма.

Бадемите запичаме за кратко във фурната и отстранявайки люспата им, ги стриваме в хаванче.

Нарязваме месото на ситни кубчета и заедно с ядките го прибавяме в купата. Овкусяваме сместа със сол и черен пипер на вкус.

От получената смес правим топчета, като в центъра на всяко поставяме парченце ананас.

Подреждаме ги върху листа от зелена салата.

Поръсваме тази млечна салата с нарязан на ситно зелен лук, черен пипер и щипка чили.

Поднасяме салатата с пуешко добре охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: