Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко с ориз и зелен боб на тиган

Пуешко с ориз и зелен боб на тиган

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Пуешко с ориз и зелен боб на тиган
Снимка: Ники
1 / 2
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Пуешко с ориз и зелен боб - поднесете с подходяща салата"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен боб - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • люта чушка - 1 бр.
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза почистваме и измиваме. Сваряваме го в подсолена вода до готовност.

Пуешкото филе нарязваме на кубчета и овкусяваме със соевия сос и черен пипер. Оставяме за около 30 минути.

В тиган си запържваме месото до златисто. В друг тиган си задушваме нарязаните на ситно зелен лук, люта чушка и зеления боб.

Готвим до омекване на зеленчуците. Добавяме сварения ориз, овкусявме със сол и черен пипер. Готвим за 4-5 минути.

Накрая добавяме пуешкото, разбъркваме хубаво и отнемаме от котлона.

Поднасяме пуешко с ориз и зелен боб на тиган топло с прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: