Византийски боб

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Византийски боб
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"А вие си мислехте, че сте опитали всички видове боб? Ето още вкусно предложение, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 800 г кромид
  • олио - 60 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • девесил - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се слага в тенджера под налягане да се свари за около 40 мин.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Слага се половината от олиото в тиган, добавя се лукът и се пържи до омекване. Маха се от котлона и се подправя с червения пипер.

Бобът се прецежда, на дъното на гювеч се слага останалото олио, дъното се покрива с боб, подправя се с джоджен и девесил и се покрива с пласт от лука.

Следва нов ред боб, пак подправки и лук, последния ред е по същия начин, боб, подправките и лука, завършва се с боб.

Сипват се 1 и 1/2 ч.ч. вода и яхнията се слага във фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Много вкусен Византийски боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: