Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват заедно с една кафена чаша прясно мляко. Към сместа постепенно и при непрекъснато бъркане се добавя брашното. Трябва да се бърка хубаво с миксера, за да не се получат бучки. Бананите се пасират до еднородна смес.
Към млякото се добавят захарта и ванилията и се слагат на котлона. Щом заври млякото, тенджерата се маха от котлона. При непрекъснато бъркане към млякото се добавя яйчената смес. Тенджерата се връща на котлона. Бърка се непрекъснато, докато заври сместа. Трябва да поври около 3 минути, за да се сгъсти.
Към пасираните банани се добавят кокосовите стърготини. Разбърква се хубаво. След като свалим крема от котлона при непрекъснато и енергично бъркане добавяме и пасираните банани с кокосовите стърготини. Трябва да се получи еднородна смес. Кремът се сервира в чашки или купички. Кремъта се прибира за 30 минути в хладилника.
Източник - Супичка