Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладкото прясно мляко. Добавете захарта и 1 с.л. брашно. Когато маята бухне, изсипете сместа при пресятата брашно.
Чукнете яйцата, добавете олиото и солта. Омесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете тестото да втаса на топло.
Направете плънка като чукнете яйцето, прибавите изварата и нарязаните маслини и чушка. Разбъркайте.
Готовото втасало тесто разделете на малки топчета. Разстелете всяко топче на питка, сложете по 1 с.л. от плънката и отново оформете топче.
В гнездата за мъфини наредете хартиени капсулки. Във всяка капсула сложете от готовите топчета.
Намажете всяко топче с жълтък, а отгоре поръсете хималайска сол/като внимавате да не прекалите, за да не пресолите и сложете шушулка кардамон.
Оставете за кратко топчетата да втасат отново и изпечете солените мъфини в умерена фурна до златисто.
Хлебчетата-мъфини с чушки и маслини са готови.