Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с бешамелов сос

Лазаня с бешамелов сос

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Лазаня с бешамелов сос
Снимка: Христилияна Димитрова
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочна лазаня - идеалната романтична вечеря"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • кашкавал - 500 г
  • гъби - 300 г
  • кайма - 600 г
  • доматен сок - 600 мл
  • маслини - 100 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • за соса Бешамел
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, след което се запържва. След това към лука се прибавят каймата и червеният пипер. Каймата трябва да се запържи хубаво.

След като е запържена, към нея се добавят маслините и гъбите. Подправят се със сол и черен пипер. Всичко се запържва за малко.

След което се добавя и доматеният сок. Оставя се да се вари. Сосът трябва да се сгъсти.

Приготвяне на сос Бешамел.

Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. След което се прибавя и прясното мляко и се бърка непрекъснато и енергично.

Сосът Бешамел се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да поври, за да се сгъсти сосът.

В тенджера се слага вода да заври с малко олио. След като заври, водата се маха от котлона. Във водата се пускат за 1-2 минути, една по една корите за лазаня, за да не се слепнат. Тавата се намазва със олио.

Реди се ред кори за лазаня, след това соса с каймата и малко от соса Бешамел. Така се редува, докато свършат продуктите. Завършва се с кори за лазаня. Отгоре се заливат със сос Бешамел.

Кашкавалът се настъргва и се слага върху лазанята. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Лазанята с бешамелов сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: