Начин на приготвяне
Сложете броколито в тенджера и го оставете да се свари. В друга тенджера сложете вода да заври, а в третата тенджера започнете с правенето на бешамеловия сос.
Сложете кравето масло в танджерата и след това добавете брашното разбъркайте с тел и добавете прясното мляко с непрекъснато бъркане, за да не се получават топки. Добавете солта и черния пипер и оставете да заври. Готовият бешамел се дърпа от котлона.
Свареното броколи го сложете в тиган заедно със зехтина и леко го запържете. Добавете и ситно нарязаната склидка чесън. Пригответе тавата в която ще направите лазанята, изсипете в дънъто на тавата малко от бешамеловия сос, след това потопете корите един по един за лазаня във врящата вода за 1 мин.
Започваме да редим кори, броколи, натрошено сирене, бешамелов сос и така повтаряте докато ви свършат продуктите. Най горния пласт на лазанята се залива с останалия бешамел и се пече във фурна на 220 градуса за 20-25 мин.
Полу готовата лазаня се изкарва от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече до готовност.