Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с бешамелов сос и броколи

Лазаня с бешамелов сос и броколи

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Лазаня с бешамелов сос и броколи1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Ако се топи в устата и искате още и още, най-вероятно точно за тази лазаня става дума"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 20 бр.
  • броколи - 1 кг.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 склидка
  • сирене
  • кашкавал
  • сол
  • За бешамеловия сос
  • масло - краве 3 с.л.
  • брашно - 1/2
  • прясно мляко - 1 л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете броколито в тенджера и го оставете да се свари. В друга тенджера сложете вода да заври, а в третата тенджера започнете с правенето на бешамеловия сос.

Сложете кравето масло в танджерата и след това добавете брашното разбъркайте с тел и добавете прясното мляко с непрекъснато бъркане, за да не се получават топки. Добавете солта и черния пипер и оставете да заври. Готовият бешамел се дърпа от котлона.

Свареното броколи го сложете в тиган заедно със зехтина и леко го запържете. Добавете и ситно нарязаната склидка чесън. Пригответе тавата в която ще направите лазанята, изсипете в дънъто на тавата малко от бешамеловия сос, след това потопете корите един по един за лазаня във врящата вода за 1 мин.

Започваме да редим кори, броколи, натрошено сирене, бешамелов сос и така повтаряте докато ви свършат продуктите. Най горния пласт на лазанята се залива с останалия бешамел и се пече във фурна на 220 градуса за 20-25 мин.

Полу готовата лазаня се изкарва от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: