Начин на приготвяне
Смелете месото заедно с лука в кухненския робот. Добавете подправките и оформете малки кюфтенца - 8 на брой. Изпържете ги в загрято олио до златисто.
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1 см.
Поръсете ги със сол и оставете за 30 минути. Измийте ги със студена вода и ги подсушете. Нарежете и тиквичката на кръгчета със същата дебелина. Подредете куличките като редувате тиквичка, кюфте, патладжан, кюфте, тиквичка и ги закрепете с шишче.
Така направете и с останалите продукти. В тиган сипете малко олио и запържете лука и чесъна.
Добавете настърганите домати, поръсете със сол, захар и черен пипер. Разбъркайте добре и изсипете соса в тавичка.
Подредете куличките в тавата и запечете на 200 градуса за около 30 минути. Извадете и върху всяко поставете по едно парче кашкавал и чери доматче.
Върнете обратно във фурната за 4-5 минути. Зеленчуковите кули с телешки кюфтета са готови.