Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Зрял боб с чушки и сръбска наденица

Зрял боб с чушки и сръбска наденица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Зрял боб с чушки и сръбска наденица
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 6
26/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусен домашен боб със сръбска наденица с много аромати - кой може да устои на такова предложение"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • наденица - 300 г сръбска (2 парчета)
  • чушки - 2 бр. пресни (златна капия)
  • домати - 1/2 буркан (белени или пресни) или 2 бр. пресни
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л сух
  • червен пипер - 1 ч.л
  • брашно - 1 - 2 с.л
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба облейте с вода и сложете да заври, сипете сода да кипне и оставете така малко да поври и излезе жълтата вода, която създава проблеми за стомаха.

Изхвърлете я и налейте чиста вода. Нарежете лука, чушките и добавете при боба с 2 супени лъжици олио.

Оставете така да ври на по слаб огън. Ако бобът е леко омекнал добавете доматите, джоджена и нарязаната сръбска наденица. Варете до пълното сваряване на боба.

Направете запръжка, като първо запържите брашното и на изгасен котлон добавите червения пипер и тогава прибавяте към боба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: