Начин на приготвяне
Измивам боба хубаво и го поставям в тенджера с вода - леко да го покрие. Щом водата заври, изцеждам боба, изплаквам го със студена вода и го връщам в тенджерата.
Наливам около 2.5 л студена вода и 2-3 с.л олио. Когато водата с боба заври, намалявам на минимум котлона и варя до омекването на боба - около 1.5 ч.
Нарязвам всички зеленчуци на дребно и ги изсипвам към боба.
Кълцаната наденица нарязвам на парчета, които запържвам в тиган с
малко олио за кратко.
Доливам от бульона на боба, 2-3 черпака и покривам тигана с капак за около 15 мин, за да се задуши наденицата.
След това я прибавям към боба. Добавям сол - около 1 с.л., подправките и след 10-ина минути изключвам котлона и бобът е готов.