Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бял зрял боб по селски с наденица

Бял зрял боб по селски с наденица

Бял зрял боб по селски с наденица
Снимка: Зори
1 / 3
12/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Толкова вкусен става, че дори и на онези, които не са почитатели на боба, ще им се дояде"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г зрял, бял
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр. червен
  • домати - 1 бр. зелен
  • чушки - 2 бр. червени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 4 - 5 листчета
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • наденица - 200 г варена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме един литър вода на огъня да заври. Измиваме боба и го слагаме във врящата вода, като прибавяме и 1 ч.л. захар, за да се свари по-бързо. Оставяме го да ври около 30 минути, след което изсипваме първата водата и на нейно място наливаме друга чиста, топла вода около 1.5 литра.

Нарязваме на дребно лука, а морковите на кубчета и ги прибавяме към боба. Оставяме така да ври около 30 минути. В отделен съд слагаме брашното, червения пипер и малко студена вода. Разбиваме хубаво, до получаване на гладка каша, след което я изсипваме във врящия боб.

Изпичаме две червени чушки, обелваме ги и ги нарязваме на дребни парчета. Също така нарязваме на дребно и червения, и зеления домат. Добавяме ги в боба и оставяме да се варят още 30 минути. Накрая прибавяме олиото, джоджена нарязан на дребно, сол на вкус и нарязаната на кръгчета наденица.

Варим още 10 минути, сваляме от огъня и сервираме топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: