Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Пресейте брашното със малко сол. Сложете сметаната и млякото в купата при яйцата, разбъркайте и добавете брашното.
Количеството на брашното е ориентировъчно около 1 ч.ч, сипвайте по малко, бъркайте и преценете гъстотата на тестото. Сложете толкова брашно, колкото да се получи средно гъста палачинкова смес. Оставете сместа да почине за 20 минути.
Намажете тефлонов тиган с малко масло и сипете един черпак от сместа, с леки въртеливи движения на тигана разпределете сместа по дъното му. Ако имате уред за палачинки, използвайте него.
Пържете палачинките до златисто от всяка страна. Така процедирайте с цялото тесто, като на всяка втора палачинка мажете тигана с малко масло. Поставете готовите палачинки върху чиния или поднос, намажете по желание с масло и гарнирайте със сладко от боровинки.